Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cenușa unui moldovean incinerat în Mozambic, adusă acasă - Video

© Photo : IGSU al MAI al RMCenușa unui moldovean incinerat în Mozambic, adusă acasă
Cenușa unui moldovean incinerat în Mozambic, adusă acasă - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2021
Abonare
Un conațional de-al nostru și-a găsit sfârșitul în Mozambic. Urna cu cenușa bărbatului a fost repatriată astăzi în Moldova și predată rudelor victimei.
CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Cenușa unui moldovean incinerat în Mozambic a fost repatriată astăzi în Republica Moldova. Bărbatul în vârstă de 58 de ani a fost răpus de o maladie, iar rudele acestuia au solicitat repatrierea urnei cu corpul incinerat.
Repatrierea a fost organizată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Ambasada Republicii Moldova în Republica Portugheză.
”Aducerea urnei defunctului a fost posibilă după ce IGSU în comun cu reprezentanții ambasadei au reușit să negocieze toate procedurile de repatriere”, este menționat în comunicatul emis de IGSU.
Bărbatul, care avea contrat de muncă cu o întreprindere din Republica Portugheză, a fost detașat pentru a munci în Mozambic, unde a murit la scurt timp în urma unei maladii.
”A fost necesară perfectarea tuturor procedurilor pentru ca rudele să poată obține urna cu corpul incinerat. Operațiunea a fost finalizată după ce au fost realizate toate procedurile legale de repatriere”, mai este precizat în comunicatul emis de IGSU.
Urna cu cenușa bărbatului a ajuns în țara noastră în această dimineață pe cale aeriană, iar rudele acestuia au reușit să o preia.
Fluxul de știri
0