Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bruxelles oferă 37 de milioane de euro Lituaniei pentru găzduirea imigranților

© AP Photo / Francois Morimigranti
migranti - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2021
Abonare
Comisia Europeană anunță că alocă Lituaniei 37 de milioane de euro pentru găzduirea imigranților veniți din Belarus.
BUCUREȘTI, 11 aug – Sputnik. Comisia Europeană a decis să aloce Lituaniei aproximativ 37 de milioane de euro pentru diminuarea crizei refugiaților, inclusiv pentru găzduirea imigranților din Belarus, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei.
“Comisia a decis să aloce Lituaniei 36,7 milioane de euro în calitate de ajutor de urgență din Fond pentru azil, migrație și integrare, pentru a ajuta la îmbunătățirea a posibilităților de găzduire (a imigranților n.r.) în Lituania, în contextul fluxului din Belarus”, se menționează în comunicat.
Mijloacele vor fi utilizate, printre altele, acordării primului ajutor medical, pentru izolatoarele destinate celor bolnavi de COVID-19 și pentru vaccinuri, organizarea azilurilor, hrană, îmbrăcăminte și mijloace de igienă.
“De asemenea, mijloacele bănești vor susține grupurile de reacție pentru identificarea unor potențiale victime ale traficului de ființe umane și pentru acordarea unui ajutor persoanelor care necesită o protecție internațională”, declară Comisia Europeană.
Grăniceri ruși pe sectorul de frontieră cu Polonia - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2021
Societate
Refugiații discordiei. Ce se întâmplă la frontiera lituaniano-belarusă
Fluxul de știri
0