Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Belarus ar putea să renunțe la statul de neutralitate și să instituie pedeapsa cu moartea

© AP Photo / State TV and Radio Company of BelarusAleksandr Lukașenko în timpul protestelor din Belarus
Aleksandr Lukașenko în timpul protestelor din Belarus - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Comisia Constituțională a Republicii Belarus a propus să se renunțe la prevederea constituțională care stipulează că aceasta este un stat neutru.
CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Președintele Comisiei Constituționale a Belarus, Petr Miklașevici, a declarat că instanța pe care o conduce a propus să se renunțe la prevederea constituțională care prevede neutralitatea statului, dat fiind că, potrivit lui, această este straniu.
"Actuala constituție statuează acest statut de neutralitate. Dar, ținând cont de realitate, dat fiind că Belarus este membru al Organizația Tratatului de Securitate Colectivă și, de fapt, face parte dintr-un bloc militar-politic, așa că textul Constituției trebuie să fie adus în concordanță cu realitatea obiectivă", a declarat Miklașevici jurnaliștilor, miercuri, la Minsk, fiind citat de RIA Novosti.
El consideră că în viitoarea redacție a textului constituțional trebuie să fie adăugată o nouă prevedere care să stipuleze că Belarus nu va prezenta nici un fel de pericol pentru alte state.
„Dar pentru a proteja suveranitatea și integritatea teritorială în conformitate cu tratatele internaționale, Republica Belarus va recurge la apărarea colectivă”, a spus el.
Miklașevici a adăugat că comisia constituțională va propune spre examinare președintelui țării prevederile din viitoarea redacție a Constituției belaruse cu privire la pedeapsa cu moartea.
Fluxul de știri
0