Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De Ziua Independenței, premierul ucrainean va efectua o vizită de lucru la Chișinău

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaПремьер-министр Украины Денис Шмыгаль
Премьер-министр Украины Денис Шмыгаль - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2021
Abonare
Premierul Natalia Gavriliță a discutat cu omologul său ucrainean Denis Șmîgal. Subiectele convorbirii celor doi oficiali.
CHIȘINĂU 10 aug – Sputnik. De Ziua Independenței Republicii Moldova, premierul ucrainean Denis Șmîgal va efectua o vizită de lucru la Chișinău. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Guvernului, în urma unei discuții telefonice între Natalia Gavrilița și șeful Guvernului de la Kiev.
Premierul ucrainean a confirmat disponibilitatea de a efectua o vizită în Republica Moldova, la invitația președintelui Maia Sandu, cu ocazia sărbătoririi a 30 de ani de la proclamarea independenței țării noastre. Natalia Gavrilița și Denis Șmîgal vor avea o întrevedere bilaterală în data de 28 august.
Премьер-министр и члены нового правительства Молдовы приняли присягу - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Politică
Gavrilița către miniștri: Vă rog să fiți pe jumătate procurori
În timpul vizitei prim-ministrului ucrainean la Chișinău, vor fi puse în discuție mai multe subiecte, precum: eliminarea barierelor comerciale bilaterale, subiecte de mediu, cooperarea în sectorul energetic, reglementarea drepturilor de proprietate, finalizarea demarcării frontierei de stat, funcționarea complexului hidroenergetic din Nistru etc.
În cadrul convorbirii telefonice, Gavrilița și Șmîgal au discutat pașii necesari pentru demararea lucrărilor de construcție a podului Cosăuți-Yampil. A fost abordat și subiectul reluării activității Comisiei mixte interguvernamentale moldo-ucrainene privind comerțul bilateral și cooperarea economică. De menționat că, ultima reuniune a acesteia a avut loc în perioada 18-19 septembrie 2017, în orașul Odesa din Ucraina.
Totodată, premierul Ucrainei, Denis Șmîgal, a felicitat-o pe Natalia Gavrilița cu ocazia învestirii în funcție și și-a exprimat încrederea că cele două părți vor avea o colaborare eficientă în procesul de integrare europeană.
Fluxul de știri
0