Infografic
Informații de actualitate – concis și pe înțelesul tuturor

Rezultatele sportivilor moldoveni la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Abonare
Echipa Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Tokyo a fost inclusă pe lista celor 93 de țări ai căror reprezentanți au reușit să câștige premii. Priviți în infograficul Spuntik cum au evoluat sportivii noștri.
În palmaresul sportivilor moldoveni este o medalie de bronz. Ea a fost cucerită în penultima zi a competiției de canoistul Serghei Tarnovschi, care a ajuns al treilea la linia de finiș la proba solo pe distanța de 1000 de metri.
Înainte de aceasta, șansa cea mai mare de a câștiga un premiu o avea luptătorul greco-roman Victor Ciobanu (greutate de până la 60 kg).
În semifinale, a pierdut în fața viitorului campion olimpic, obținând dreptul de a lupta pentru bronz cu rusul Serghei Emelin. Drept urmare, medalia i-a revenit lui Emelin, iar Ciobanu s-a clasat pe locul doi în rândul moldovenilor care au participat la Olimpiadă.
Încă patru reprezentanți ai Moldovei și-au încheiat competițiile pe locul 7: Andrian Mardare - în aruncarea suliței, Anastasia Nichita - în lupte feminine (greutate de până la 57 kg), precum și Maria Olărașu și Daniela Cociu - în canoe dublu pe distanța de 500 de metri.
Halterofilii Marin Robu (greutate de până la 73 kg) și Elena Kâlcic (greutate de până la 87 kg) au reușit să înregistreze al optulea rezultat.
Judocanii Victor Sterpu (greutate de până la 73 kg) și Denis Vieru (greutate de până la 66 kg) intrat, de asemenea, în top zece. Amândoi au pierdut 1/8 de finală, dar în clasamentul final au ajuns pe locul 9.
Fluxul de știri
0