Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova, 1920
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Olimpiada s-a încheiat cu triumf pentru sportivii ruși

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaOlimpici ruși
Olimpici ruși - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Abonare
Președintele Comitetului Olimpic Rus, Stanislav Pozdniakov, a declarat că Olimpiada de la Tokyo s-a încheiat triumfător pentru sportivii ruși.
CHIȘINĂU, 9 aug – Sputnik Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au încheiat cu triumf pentru sportivii ruși, a declarat pentru RIA Novosti Stanislav Pozdniakov, președintele Comitetului Olimpic Rus (COR).
Naționala Rusiei, care din cauza sancțiunilor Curții de Arbitraj pentru Sport (CAS) a participat cu statut de echipă a Comitetului Olimpic Rus (COR), a câștigat 71 de medalii și a ocupat locul cinci în clasamentul general al medaliilor. La Tokyo, rușii au câștigat 20 de medalii de aur, 28 de argint și 23 de bronz.
"Plecăm de la Tokyo cu inima ușoară. Am venit aici cu o oarecare neliniște, pentru că nu știam cum vor decurge aceste Jocuri pentru noi. Astăzi s-au încheiat cu triumf pentru echipa noastră", a spus Pozdniakov.
El a menționat că organizatorii au făcut tot posibilul pentru ca olimpiada să aibă loc, pentru ca 11 mii de sportivi să-și poată realiza visul olimpic.
Jocurile Olimpice de la Tokyo - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2021
Internațional
Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au încheiat
”Printre acești sportivi sunt 334 de reprezentanți ai Rusiei. Sportivii noștri au câștigat numărul maxim de medalii după 2004, când eu însumi participam la olimpiadă”, a adăugat el.
În opinia șefului COR, echipa națională, care a ajuns la Jocuri „ca o echipă dispersată de sportivi olimpici profesioniști, bine pregătiți”, „pleacă de aici ca o echipă de eroi”.
Stanislav Pozdniakov a subliniat că niciun atlet, antrenor sau membru al delegației Comitetului Olimpic Rus nu a încălcat decizia Curții de Arbitraj pentru Sport (CAS) la Jocurile Olimpice de la Tokyo. "În cadrul unor contacte neoficiale, am auzit doar cuvinte de recunoștință din partea CIO pentru interacțiunea corectă", a spus el.
Fluxul de știri
0