Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov, la comemorarea celui mai criminal act din istorie

© Photo : Russian Foreign Ministry / Trecere la banca de fotografiiSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Serghei Lavrov: ”Este dificil să înțelegem pe deplin ce i-a ghidat pe cei care au planificat și au realizat un astfel de act inuman”.
BUCUREȘTI, 9 aug – Sputnik. Cred, că întotdeauna viața va bate filmul – și niciodată talentul unui autor, regizor sau actor nu va putea reda clipele extrem ale trăirii adevărate.
De aceea este imposibil de redat cel mai criminal act din istorie, consumat în două reprize – pe 6 și 9 august 1945, la Hiroșima și Nagasaki.
Pe 6 august, lumea a trecut peste comemorare, iar numele Hiroșima, pe care în copilărie și tinerețe îl auzeam rostit cu groaza contemporanilor, ca un sinonim al morții nedrepte, al crimei fără sens, ei bine azi el este îngropat sub tăcere.
Și sub imbecilitățile zilei, în mare parte venite tot de acolo de unde au plecat și bombele atomice – din ”țara libertății”, din ”cea mai mare democrație din lume”, de la ”liferul lumii civilizate”!
Pe 9 august 1945 la ora 11, Nagasaki a fost distrus, ras de pe fața pământului de al doilea bombardament nuclear american, mai bine zis cu a doua bombă lansată, ”Fat Boy” – „Grăsunul”.
70 de mii de civili au murit în primele minute după explozie. În total - 165 de mii de victime.
Spre deosebire de alte state ”democratice”, Rusia comemorează victimele inocente ale crimelor americane – inutile și complet de nejustificat.
”Până în prezent, moartea teribilă a civililor nevinovați rezonează cu durerea în inimile a milioane de oameni de pe planetă”, spune Serghei Lavrov, subliniind - ”Chiar și cu o înțelegere clară a originilor și a cursului celui de-al doilea război mondial, este dificil să înțelegem pe deplin ce i-a ghidat pe cei care au planificat și au realizat un astfel de act inuman”.
Ministrul de Externe rus subliniază că numai prin eforturi comune, ”trebuie să ne asigurăm că groaza și durerea Hiroshima și Nagasaki nu vor mai reapărea”.
Acesta este și mesajul care ar trebui înțeleg de cei ce vorbesc zilnic de înarmare, tensionează fiecare zonă a lumii și pretind că fac asta în numele păcii.
Mai nou, încearcă să rescrie istorie, pretinzând că există „justificări” ale bombardamentelor atomice. Le spunem doar atât: NICIODATĂ!
© Public DomainNorul ciupercă provocat de explozia aruncării celei de-a doua bombe atomice
Norul ciupercă provocat de explozia aruncării celei de-a doua bombe atomice - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Norul ciupercă provocat de explozia aruncării celei de-a doua bombe atomice
Fluxul de știri
0