Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chișinău: Ședință comună a Guvernelor României și Republicii Moldova

© Photo : Guvernul RomânieiDeclarații de presă susținute de premierul desemnat, Florin Cîțu, și de premierul interimar, Ludovic Orban, la Palatul Victoria
Declarații de presă susținute de premierul desemnat, Florin Cîțu, și de premierul interimar, Ludovic Orban, la Palatul Victoria - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Abonare
Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o discuție telefonică, în această seară, cu premierul României, Florin Cîțu, anunță Executivul de la Chișinău pe pagina sa de Facebook.
CHIȘINĂU, 9 aug – Sputnik. Natalia Gavrilița i-a mulțumit omologului său pentru mesajul de felicitare și de susținere exprimat în ziua învestirii noului Guvern.
Totodată, Natalia Gavrilița a mulțumit Guvernului României pentru suportul acordat Republicii Moldova, inclusiv pentru donațiile de motorină, vaccinuri anti-COVID, echipamente dar, mai ales, pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova.
Cei doi premieri au agreat demararea pregătirii unei ședințe comune de guvern la Chișinău.
O altă temă abordată a fost reluarea și extinderea acordului interguvernamental pentru asistență tehnică nerambursabilă. Părțile au agreat crearea unui grup de lucru la nivel tehnic pentru pregătirea acordului.
Florin Cîțu și-a exprimat tot suportul pentru noul Guvern de la Chișinău prin dispunerea de a începe imediat lucrul pe întreaga agendă de cooperare bilaterală, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.
Fluxul de știri
0