Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA ascund datele despre primele cazuri de COVID-19, susține presa chineză

© Inquam Photos / Virgil SimonescuPacienți internați cu diagnostic COVID-19
Pacienți internați cu diagnostic COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2021
Abonare
Presa chineză susține că Statele Unite ascund informațiile despre primele cazuri de COVID-19, apărute mai devreme decât în China.
CHIȘINĂU, 8 aug – Sputnik.Presa din China este convinsă că primele cazuri de infectare cu coronavirus în SUA au avut loc mult până la apariția focarului în Wuhan, notează Global Times China.
Drept argument, presa invocă faptul că în Florida, actualul epicentru al COVID-19 în SUA, în mai 2020 au „dispărut” datele despre 171 de pacienți. Ulterior, acestea au fost restabilite, însă informațiile despre simptome au fost secretizate. Totodată, potrivit jurnaliștilor, semnele ale bolii la aceste persoane s-au manifestat în ianuarie-februarie 2020, cu o lună mai devreme decât anunțul oficial despre primele cazuri confirmate în stat.
“Cel puțin la 26 persoane au apărut simptome la sfârșitul lui decembrie (2019) sau în ianuarie, cel puțin opt din aceștia nu au călătorit și nu au contactat cu alte persoane infectate. (...) Primele cazuri de contaminare în Florida ar fi apărut mai devreme decât în Wuhan, însă acestea nu erau tratate drept COVID-19 sau erau ignorate premeditat”, a declarat savantul Eric Toner.
Potrivit Global Times China, guvernul american a încercat să reducă la tăcere pe cei care au încercat să afle adevărul. Spre exemplu, în casa analistului Rebekah Jones, care a refuzat să manipuleze datele din Florida, în mai 2020 a pătruns poliția, care a confiscate toată tehnica.
Ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2021
Coronavirus
COVID-19 în Moldova: Câte cazuri noi au fost confirmate astăzi
Virologul de la Universitatea din Wuhan, Yang Zhanqiu, la rândul său, admite că Statele Unite au ascuns informațiile despre SARS-CoV-2 pentru “a politiza pandemia și a ponegri China”. Acesta consideră că politicienii din SUA sunt preocupați și astăzi de calomniere și răspândirea teoriei despre „scurgerile din laborator”, fără a atrage atenția la situația epidemiologică precară din propria țară.
“Pandemia este o problemă științifică. Știința este rațională și e o chestiune a savanților, nu a politicienilor”, a conchis acesta.
Mai devreme, publicația The Hill, a anunțat cu referință la concluziile republicanilor din Camera Reprezentanților, care au desfășurat o anchetă despre originea coronavirusului, că SARS-CoV-2 a apărut în laboratorul din Wuhan, iar din cauza unei scurgeri s-a răspândit în întreaga lume. MAE al Chinei a declarat că raportul are la bază minciuni și fapte denaturate.
Fluxul de știri
0