Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Povestea soldatului care a murit înecat în Nistru salvând viața unui copil

© Photo : Miroslav RotariRâul Nistru
Râul Nistru - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2021
Abonare
Și-a sacrificat viața salvând un copil de la înec. Este vorba despre pacificatorul Valerii Evdokimov, familia căruia va fi ajutată de colegii săi.
CHIȘINĂU, 8 aug – Sputnik. În timp ce era în vacanță în afara serviciului, cu prețul vieții sale, soldatul Grupului Operațional al Forțelor Ruse din Transnistria, caporalul Valerii Evdokimov, a salvat de la înec un copil în râul Nistru.
Tragedia s-a petrecut la începutul lunii august, lângă satul Chițcani din raionul Slobozia. Soldatul se odihnea cu familia sa pe malul Nistrului. Anume el a fost primul care a auzit strigătele disperate și a observat băiatul care se îneca în râu. Fără a sta mult pe gânduri, bărbatul a sărit în apă pentru a-l ajuta.
© Photo : Минобороны РФValerii Evdokimov
Военнослужащий Валерий Евдокимов - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2021
Valerii Evdokimov
După ce a reușit să împingă adolescentul la mal, Valerii a fost înghițit de apele Nistrului și nu a mai reușit să iasă la suprafață. Ulterior, s-a stabilit că copilul s-a prins de niște plase de pescuit, motiv pentru care a început să se înece.
Rostislav, băiatul salvat de Valerii Evdokimov, a povestit despre cele întâmplate. El a spus că a fost rugat de părinți să aducă niște vreascuri.

"Am mers de-a lungul malului. Am observat un cerc și am decis să merg acolo, pentru că am văzut un pește mare în el. Când am înotat în acel loc, m-am încâlcit. Nu știu ce a fost, dar am început să mă înec. La strigătele mele, un bărbat s-a aruncat în apă și m-a împins spre țărm ", a spus adolescentul.

Băiatul a menționat că, după ce a ieșit din râu, a fugit imediat de frica că va fi certat de mama sa. Atunci, Rostislav a observat la mal niște copii care strigau, dar pe bărbatul care i-a salvat viața așa și nu l-a mai văzut.
Ceva timp mai târziu, băiatul totuși i-a povestit mamei despre cele întâmplate. Imediat, femeia a sunat la Poliție pentru a-l găsi pe salvatorul fiului său. Acolo a și primit vestea cea tragică, că bărbatul nu mai este în viață.
Rudele lui Valerii Evdokimov trec greu prin tragedia care s-a abătut peste familia lor. Ei povestesc că Valerii a fost mereu săritor la nevoie și un om bun la suflet.
Mama soldatului și-a exprimat recunoștința față de colegii fiului său, care au susținut-o și ajutat-o în aceste momente grele.
Iar sora lui Valerii a spus că își consideră fratele un erou.
"A fost foarte sociabil, un prieten devotat și gata să ajute în orice moment. În aceste zile, întreaga echipă este în doliu. Este de-a dreptul o faptă eroică”, a spus Aleksei Krasheninnikov, șeful adjunct al OGRV pentru activitatea politico-militară.
”Știm că soldatul a lăsat în urmă doi copii minori. Grupul operațional a ajutat și va continua să ajute această familie”, a menționat Aleksei Krasheninnikov, șeful adjunct al OGRV pentru activitatea politico-militară.
Fluxul de știri
0