Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

A 12-a zi de incendii în Grecia: Sute de persoane au rămas pe drumuri

© AFP 2024 / LOUISA GOULIAMAKIIncendii în Grecia
Incendii în Grecia - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2021
Abonare
Pompierii greci, ajutaţi de întăririle aeriene şi terestre trimise de mai multe ţări europene, luptau duminică pentru a 12-a zi consecutiv împotriva focurilor violente care ard în insula Evia, dar care sunt în remisie în nordul Atenei.
CHIȘINĂU, 8 aug – Sputnik. Sute de persoane au fost evacuate din Evia (la 200 de km est de Atena), a doua insulă ca mărime a Greciei, unde mii de hectare de pini au fost distruse de flăcări şi care continuau duminică să ardă.
Un număr de 263 de pompieri greci, ajutaţi de 66 de vehicule şi de 200 de colegi veniţi din Ucraina şi România, au fost desfăşuraţi duminică dimineaţă în nordul insulei, ajutaţi de şapte avioane cisternă şi de elicoptere transportând apă, au informat surse ale pompierilor.
pompieri - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2021
Societate
25 de pompieri moldoveni vor pleca în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor
Flăcările ameninţă casele din satele Ellinika, Vasilika şi Psaropouli, după ce au distrus deja sute de locuinţe în regiune.
Feriboturile şi navele militare sunt în alertă pe costă, în caz de noi evacuări ale populaţiei, după ce zeci de localnici au fost recuperaţi de pe o plajă cuprinsă de flăcări duminică dimineaţa, potrivit agenţiei elene ANA.
Peste 55 de incendii active, dintre care cinci majore, ard în prezent în Grecia afectată de un val excepţional de căldură.
Российские самолеты-амфибий БЕ-200 для тушения пожаров в Турции - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2021
Internațional
Cinci elicoptere din Moldova, trimise în Turcia pentru a ajuta la stingerea incendiilor
Situaţia s-a stabilizat în schimb la nord de Atena, unde flăcările au devastat mai multe localităţi începând de marţi, dar care duminică erau în remisie, potrivit pompierilor.
Însă în peninsula Peloponez, din sud-vestul ţării, unde mai multe sate au fost evacuate, numeroase incendii erau în continuare active duminică, informează pompierii.
Peste 56 000 de hectare au fost distruse de flăcări în ultimele zile în Grecia, potrivit Sistemului european privind incendiile forestiere (EFFIS).
Aproximativ 1 700 de hectare au fost în medie distruse de incendii în aceeaşi perioadă între 2008 şi 2020.
Fluxul de știri
0