Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Pandemia nu se oprește: În Găgăuzia se deschide un încă un centru COVID-19

© Sputnik / Maxim TopalSecția de boli infecțioase din Ceadâr-Lunga
Secția de boli infecțioase din Ceadâr-Lunga - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2021
Abonare
Situația epidemică din Republica Moldova se agravează. Tot mai mulți moldoveni se infectează cu noul coronavirus, iar Ministerul Sănătății este nevoit să deschidă noi centre pentru testarea și tratamentul COVID-19.
CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. În Găgăuzia, numărul pacienților testați pozitiv la noul coronavirus este în creștere, iar secția boli infecțioase a spitalului din Ceadâr-Lunga este plină. În acest context, autoritățile au decis să deschidă o secție de boli infecțioase și în orașul Comrat.
”Există un ordin de la Ministerul Sănătății și, din 6 august, deschidem o secție COVID-19 în Comrat, deoarece nu mai sunt locuri în Ceadâr-Lunga”, a declarat pentru Sputnik Moldova șefa Direcției Sănătate din Găgăuzia, Svetlana Duleva.
În prezent, în secția COVID-19 din Ceadâr-Lunga, 22 dintre cele 24 de paturi sunt ocupate, iar numărul cazurilor continuă să crească. Potrivit directorului spitalului raional, Natalia Popazoglo, în instituția medicală primesc tratament pacienții din trei raioane ale țării.
© Sputnik / Maxim TopalSecția de boli infecțioase din Ceadâr-Lunga
Инфекционное отделение больницы Чадыр-Лунги - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2021
Secția de boli infecțioase din Ceadâr-Lunga
”Secția nostru de boli infecțioase și-a reluat activitatea pe 19 iulie. Dacă inițial aveam câte 2-3 pacienți, dar erau și zile în care nu era internat niciunul, acum pacienți sunt internați în fiecare zi. Mai mult, numărul celor internați este mai mare decât al celor externați. În instituția noastră sunt aduși pacienții din raioanele Ceadâr-Lunga, Comrat și Basarabia, așa că nu-i vom mai putea primi pe toți”, a remarcat Natalia Popazoglo.
La Comrat va fi deschisă o secție de boli infecțioase cu 17 paturi. Potrivit directorului spitalului raional, Nina Railean, „medicii nu s-au relaxat și sunt deja pregătiți să lucreze”.
”La etapa inițială, vom deschide un singur etaj pentru pacienții cu coronavirus, dar la necesitate vom deschide și altele. Atunci vom putea primi până la 75 de pacienți. Am fost vizitați de reprezentanții Centrului de Sănătate Publică și ai Comisiei pentru Situații de Urgență din Găgăuzia, care deja ne-au acordat permisiunea de a lucra. Echipamentul necesar este disponibil, iar personalul medical este gata de lucru ", a spus Nina Railean.
Amintim că orașul Vulcănești se află în Zona Roșie de alertă COVID-19.
Fluxul de știri
0