Îndemnul puterii din Chișinău către slujitorii Mitropolia Basarabiei

© Photo : Mitropolia Basarabiei și Exarhatul PlaiurilorPreședintele Parlamentului, Igor Grosu, și mitropolitul Basarabiei, Petru Păduraru
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și mitropolitul Basarabiei, Petru Păduraru  
 - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2021
Abonare
Noul președinte ale noului Parlament din Republica Moldova, Igor Grosu, a avut în după amiaza zilei de ieri o întrevedere cu mitropolitul Basarabiei, Petru Păduraru, după ce cu o zi înainte, în data de 3 august, s-a întâlnit cu Mitropolitul Moldovei, Vladimir.
CHIȘINĂU, 5 aug - Sputnik. În postarea sa de pe Facebook, Grosu i-a îndemnat pe preoții din cadrul Mitropoliei Basarabiei să promoveze campania de vaccinare.
"Cu această ocazie, am îndemnat slujitorii Bisericii Ortodoxe Române, așa cum am îndemnat şi reprezentanții altor confesiuni, să susțină̆ eforturile statului și ale medicilor în lupta cu pandemia şi să promoveze campania de vaccinare anti-covid pentru că este unica soluție eficientă de a salva vieți şi de a ieși din criză", a scris Igor Grosu pe Facebook.
Tot el spune că în cadrul discuțiilor cu mitropolitul Petru Păduraru "am căzut de acord în privința importantei unificării eforturilor întregii societăți pentru combaterea crizei pandemice, deoarece nimic nu este mai prețios, decât viată umană".
Despre această întrevedere a relatat și Mitropolia Basarabiei pe site-ul său. Potrivit acestuia, mitropolitul Petru Păduraru a menționat că locul Bisericii a fost și este dintotdeauna în interiorul Statului.
"Locul Bisericii a fost și este dintotdeauna în interiorul Statului. Potrivit Învățăturii Ortodoxe, Biserica este o realitate duhovnicească, sacramentală, mistică, dar și o realitate instituțională, socială, filantropică, de aceea omul aparține atât Împărăției Cerurilor, cât și împărăției Cezarului, după cum ne învață Mântuitorul prin Sfântul Apostol și Evanghelist Matei în capitolul 22", a spus ÎPS Petru.
În același timp, președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-ar fi angajat să susțină poporul prin Biserică.
Iată cum a fost citat el în comunicatul Mitropoliei Basarabiei: "Manifestând dorința de a contribui la misiunea Mitropoliei Basarabiei, Domnia Sa, Domnul Igor Grosu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, a încheiat cu o frază desprinsă din suflet: “Ajutați-mă să înțeleg nevoile Bisericii, ca eu să am posibilitatea de a simți și ajuta poporul prin Biserică”.
Amintim că în data de 3 august Grosu s-a întâlnit și cu mitropolitul Moldovei, Vladimir. După întrevedere, Mitropolia Moldovei a anunțat într-un comunicat de presă că în cadrul discuției mitropolitul Vladimir a reiterat poziția bisericii privind păstrarea i promovarea valorilor moral-spirituale autohtone
„Mitropolitul Vladimir a reiterat poziția Bisericii Ortodoxe din Moldova, în vederea păstrării şi promovării valorilor moral-spirituale autohtone. În același timp, Mitropolitul a reliefat importanța dialogului și cooperării între Biserică și stat, cu scopul depășirii crizei economice și spirituale care marchează societatea contemporană. Președintele Parlamentului, la rândul său, a menționat faptul că acest valori trebuie să joace un rol important în realizarea planurilor de viitor ale țării noastre”, menționează Mitropolia Moldovei în comunicatul său de presă.
Întâlnirea lui Igor Grosu cu Mitropolitul Vladimir - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Politică
Igor Grosu s-a întâlnit cu Mitropolitul Vladimir: Ce cadou a primit
Fluxul de știri
0