Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasadorul Uniunii Europene, Peter Michalko, pleacă din Moldova: Voi părăsi Chișinăul

© Sputnik / Miroslav RotariPeter Michalko
Peter Michalko  - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2021
Abonare
Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, va părăsi Republica Moldova la sfârșitul lunii august.
CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. Ambasadorul Uniunii Europene își încheie misiunea diplomatică în țara noastră. Anunțul a fost făcu de Peter Michalko pe pagina sa de Feacebook.
"Este o mare onoare să fiu numit de Înaltul Reprezentant / Vicepreședintele Josep Borrell în calitate de nou șef al delegației Uniunii Europene în Azerbaidjan. Voi părăsi Chișinăul la sfârșitul acestei luni după patru ani de muncă la relațiile UE-Moldova, pentru a-mi începe noul mandat la Baku și pentru a lucra intens pentru cooperarea UE-Azerbaidjan", a scris Michalko.
Peter Michalko și-a început misiunea diplomatică în țara noastră în septembrie 2017. Oficialul cunoaște limba română și rusă. Înainte de a fi ambasadorul UE în țara noastră, Peter Michalko a mai lucrat în Republica Moldova. A fost consilierul politic al lui Kalman Mizsei care a fost Reprezentant Special al UE în Moldova în perioada 2007-2011.
Fluxul de știri
0