Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ploile au distrus totul în cale: Cele mai afectate raioane

© Sputnik / Mihai CarausPloaie
Ploaie - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2021
Abonare
Ploile continuă să facă ravagii prin raioanele din țară. Zeci de terenuri cu culturi agricole au fost distruse de precipitațiile și grindina care au căzut acum două zile.
CHIŞINĂU, 4 aug - Sputnik. Raioanele Fălești, Soroca, Criuleni, Telenești, Călărași, Bălți, Glodeni, Râșcani, Sângerei, Ungheni, Dubăsari și Călărași au fost cele mai afectate în urma ploilor abundente de luni, 2 august.
Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în raionul Fălești, în satele Pruteni, Pârlița, Risipeni și Popovca, în urma ploii torențiale însoțită de vânt puternic și grindină au fost afectate aproximativ 403 de hectare de diverse culturi agricole, iar în localitatea Răuțel, au fost afectate 500 de hectare de floarea soarelui.
Дождь - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2021
Iată ce au făcut ploile torențiale în Capitală - video
„Mai multe pagube cauzate de condiții meteorologice nefavorabile au fost raportate în localitățile Sinești, Măgurele, Coșeni și Condrătești din raionul Ungheni. În satul Sinești – au fost smulse și deteriorate aproape 100 de foi de ardezie de pe acoperișurile a 12 gospodării și au fost afectate în jur de 557 de hectare de culturi agricole inclusiv 15 hectare de grâu, 340 de hectare de porumb și 202 de hectare de floarea soarelui”, se precizează în comunicatul de presă al IGSU.
În localitatea Măgurele, vântul a smuls și a deteriorat aproape 60 de foi de ardezie de pe acoperișurile a 20 gospodării, patru foi de ardezie de pe acoperișul gimnaziului, iar ploile au fost afectat aproximativ 215 hectare de culturi agricole, inclusiv 115 hectare de porumb, 70 de hectare de floarea soarelui, 20 de hectare de viță de vie și zece hectare de lucernă.
Și în satul Condrătești, raionul Ungheni, vântul puternic a smuls ardezia de pe mai multe acoperișuri. Totodată, pagube semnificative în sectorul agricol au fost raportate la Dubăsari și Călărași.
Comisiile teritoriale pentru situații excepționale urmează să estimeze valoarea totală pagubelor cauzate de ploi puternice și vânt.
Fluxul de știri
0