Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mirzaian: Lesa antirusească de gâtul Moldovei

© Photo : Guvernul RomânieiDrapelele României, NATO, UE și SUA
Drapelele României, NATO, UE și SUA - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2021
Abonare
Ghevorg Mirzaian, conferențiar la Universitatea de Finanțe de pe lângă Guvernul Federației Ruse, a explicat ce reprezintă Parteneriatul estic, ce îngrijorează cu adevărat elitele și cum controlează UE țările din Europa de Est.
CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. Parteneriatul estic este un simulacru. Aceasta este o organizație care ar trebui să substituie ideea de aderare la Uniunea Europeană, într-un parteneriat asociat cu UE. De facto, un astfel de parteneriat presupune că UE le dă bani țărilor candidate UE, demonstrând că sunt prieteni. Este adevărat că dă bani puțini, dar acesta este formatul. Despre acest lucru a vorbit în studioul Sputnik Moldova Gevorg Mirzaian, conferențiar la Universitatea de Finanțe de pe lângă Guvernul Federației Ruse.

„Acum elitele trebuie să-i arate de urgență populației că urmează calea Uniunii Europene, de aceea elitele solicită mai mult conținut de la Parteneriatul Estic. Dar nu va mai exista conținut. Deoarece, în termeni politici, acest lucru înseamnă că va trebui să li se permită să facă pași în direcția aderării la UE”, precizează expertul.

Mirzaian este convins că nu se va face acest lucru, deoarece este nevoie de consensul tuturor statelor membre ale UE. Majoritatea dintre ele nu vor face astfel de aluzii, pentru că altfel vor provoca o indignare profundă nu numai în rândul elitelor europene, ci și a populației europene.
”Când a fost semnat acordul privind parteneriatul asociat cu Ucraina, olandezii s-au revoltat. Aceștia au cerut să nu existe nici măcar o aluzie cât de mică la faptul că acordul ar însemna aderarea Ucrainei la UE. De aceea ei cer, iar Uniunea Europeană nu le dă. În cel mai bun caz, le va arunca niște bani”, a opinat Mirzaian.
5-й Саммит Восточного партнерства в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2020
Concubinajul Estic: La ce-i servește Europei ”Parteneriatul Estic”
În încheiere, Mirzaian a menționat că Uniunea Europeană nu va distruge Parteneriatul estic, deoarece pentru ea acest parteneriat este un format anti-rusesc și o lesă pe care o aruncă de gâtului țărilor est-europene, controlându-le în acest fel.
Fluxul de știri
0