Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nu au putut prevedea că vor sta după gratii: Două pretinse clarvăzătoare, condamnate

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2021
Abonare
Două pretinse clarvăzătoare au fost condamnate la câte opt ani de detenție pentru escrocherii în proporții deosebit de mari.
CHIȘINĂU, 4 aug - Sputnik. Procuratura anunță că două femei care se dădeau drept clarvăzătoare din Capitală au fost condamnate la opt ani, după ce oamenii legii au putut demonstra vinovăția lor. Potrivit procurorilor, în perioada anilor 2014 - 2017, cele două femei, o mamă și fiică, și-au promovat pe diverse site-uri cu anunțuri că dețin capacități extrasensoriale și că au puteri miraculoase de vindecare și atragere a norocului.
O femeie din Capitală, care a căzut pradă, s-a plâns oamenilor legii despre acțiunile ilicite ale celor două pretinse clarvăzătoare.
Магия - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2021
Oameni, locuri și istorii
Ce au pățit moldovenii care au recurs la serviciile „vrăjitoarelor”
Potrivit Procuraturii, persoanele interesate erau invitate la domiciliul învinuitelor, unde prin înșelăciune, erau determinate să achite câte 100 de lei pentru o „primă ședință de vindecare”.
„Ulterior, prin metode psihologice specifice de manipulare acestea dobândeau bunurile victimei pe care, în caz de refuz, o amenințau cu decesul copiilor sau alte consecințe grave pentru familia acesteia”, a precizat procuratura.
Cele două pretinse clarvăzătoare au reușit să obțină prin înșelăciune peste 388 de mii de lei. Totodată, Procuratura a menționat că victima, fiind presată de cele două învinuite, a luat credit din bancă, dar și s-a împrumutat de la rude pentru a le putea plăti celor două pentru serviciile lor.
La faza cercetării judecătorești, inculpatele au restituit benevol părții vătămate suma prejudiciului cauzat prin infracțiune.
Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.
Fluxul de știri
0