Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a adresat un mesaj de felicitare de Ziua Forțelor Aeropurtate

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Trecere la banca de fotografiiПрямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным
Прямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Anual, pe 2 august în Rusia este marcată Ziua Forțelor Aeropurtate. Președintele rus a adresat un mesaje de felicitare.
CHIȘINĂU, 2 aug – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a adresat un mesaj de felicitate personalului și veteranilor trupelor aeropurtate cu prilejul zilei lor profesionale, informează RIA Novosti.
În mesajul său, președintele rus a menționat că trupele aeropurtate și-au îndeplinit profesionist și operativ sarcinile în situații dificile, au dat dovadă de curaj, dârzenie, vitejie.
“În rândurile renumitelor forțe aeropurtate au slujit întotdeauna oameni cu un temperament deosebit, tari cu duhul, cu un caracter de nezdruncinat și o solidaritate fraternă. Parașutiștii și-au îndeplinit profesionist și operariv sarcinile, în cele mai dificile și extraordinare situații au dat dovadă de curaj, dârzenie și vitejie, au dat dovadă de un exemplu de devotament față de Patrie”, se spune în mesaj.
Șeful statului rus a subliniat că actuala generație de soldați și ofițeri se mândrește de istoria forțelor aeropurtate, are o atitudine plină de respect față de veterani și de tradițiile lor militare.
“Poporul Rusiei știe că poate miza pe voi, că veți sta neclintit la straja intereselor și securității țării”, se mai menționează în mesaj.
În fiecare an, pe 2 august în Rusia este marcată Ziua Forțelor Aeropurtate. Sărbătoarea a fost instituită prin decretul președintelui Federației Ruse din 31 mai 2006 „cu privire la instituirea sărbătorii profesionale și zilelor memoriei în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse”.
Россия: В Петербурге прошел Главный военно-морской парад ко Дню ВМФ - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2021
Video
Rusia: La Sankt Petersburg a avut loc principala paradă navală dedicată Zilei Marinei
Fluxul de știri
0