Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vom afla astăzi lista miniștrilor propuși de Natalia Gavrilița? Ce spune PAS

© Sputnik / Mihai CarausGuvernul
Guvernul - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2021
Abonare
După semnarea decretului de către președintele Maia Sandu, candidatul la funcția de premier, Natalia Gavrilița, a declarat că va prezenta lista miniștrilor pentru noul Guvern la începutul acestei săptămâni.
CHIȘINĂU, 2 aug – Sputnik. Lucrul acesta ar urma să se întâmple chiar astăzi. Cel puțin asta a afirmat președintele Parlamentului, Igor Grosu. El a anunțat vineri, 30 iulie, în cadrul unei emisiuni la un post public de televiziune că luni, 2 august, Natalia Gavrilița, candidatul la funcția de prim-ministru, va prezenta garnitura guvernamentală.
"Luni doamna Gavrilița va veni cu lista candidaților. Astăzi am avut discuții prealabile la fracțiune: am discutat despre acțiuni, am discutat despre candidaturi", a declarat Igor Grosu.
Grosu a mai spus că joi, 5 august, ar putea fi decisă soarta Guvernului Gavrilița.
Când Moldova va avea un nou guvern: Epopeea desemnării premierului - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Video
Când Moldova va avea un nou guvern: Epopeea desemnării premierului
Amintim că pe 30 iulie președintele Maia Sandu a desemnat-o pe Natalia Gavrilița candidat la funcția de prim-ministru. Decretul a fost semnat după consultările cu fracțiunile parlamentare PAS și „ȘOR”, care s-au desfășurat în această dimineață. Comuniștii și socialiștii au refuzat să se prezinte la discuții cu șeful statului și au declarat că o așteaptă pe Maia Sandu la Parlament
Președintele Maia Sandu a mai înaintat-o pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministru, la sfârșitul lunii ianuarie a anului curent. Ea nu a primit însă votul de încredere al deputaților.
Fluxul de știri
0