Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Situația privind incendiile devastatoare din Turcia: Mai mulți moldoveni vor fi repatriați

Incendii în Bodrum  - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un grup de șapte moldoveni urmează să fie aduși acasă cu autocarul din Marmaris, după ce aceștia au solicitat ajutorul consulatului din Turcia.
CHIȘINĂU, 1 aug - Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe anunță că, în contextul incendiilor de vegetație din sudul Turciei, prin intermediul liniei telefonice de urgență constituite la Ambasada Republicii Moldova la Ankara, au fost procesate mai multe solicitări ale cetățenii Republicii Moldova.
Șapte moldoveni au cerut să fie repatriați din Marmaris. Astfel, potrivit ministerului de Externe, aceștia vor ajunge în Republica Moldova cu un autocar pus la dispoziție de compania de turism responsabilă de sejur.
Turkey: Satellite images show extent of wildfires ravaging southern Turkey - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2021
Video
Turcia: Imaginile de pe satelit arată proporția incendiilor care devastează sudul țării
Conform ultimilor informații furnizate de autoritățile locale, 107 din cele 112 focare au fost localizate și stinse.
MAEIE precizează că cetățenii moldoveni care se confruntă cu o situație dificilă, specială sau cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova la Ankara + 90 538 687 21 01 și numărul de urgență al Consulatului general al Republicii Moldova la Istanbul +90 535 983 01 73.
Totodată, moldovenilor din Turcia li se recomandă să respecte anunțurile autorităților locale, să păstreze în locuri sigure documentele, biletele de călătorie, banii, cărțile de credit și să evite deplasările în zonele afectate de incendii.
Fluxul de știri
0