Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ploile și vântul au provocat pagube în țară: Care sunt cele mai afectate raioane

© Sputnik / Miroslav RotariPloaie
Ploaie - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2021
Abonare
Ploile abundente de joi și vântul puternic au afectat mai multe culturi agricole, dar și unele gospodării din țară.
CHIȘINĂU, 31 iul - Sputnik. Raioanele Criuleni, Dubăsari, Fălești și Soroca au fost cele mai afectate de ploile puternice care au căzut joi. Astfel, în urma precipitațiilor și a vântului puternic, în orașul Criuleni, de pe acoperișul Centrului de Sănătate au fost smulse și deteriorate circa 30 foi de ardezie.
Rafalele puternice de vânt au smuls și acoperișurile a trei case în localitatea Doroțcaia, raionul Dubăsari, iar ploaia a afectat 120 de hectare de porumb. Potrivit IGSU, vremea nefavorabilă a provocat pagube pe aproape 83 de hectare de livezi și 139 de hectare de culturi agricole, inclusiv cinci hectare de grâu, 125 de hectare de porumb și șase hectare de legume.
meteo - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2021
Temperaturile fierbinți se mențin: Prognozele meteorologilor
„În raionul Soroca, satul Vîsoca, în urma ploii torențiale cu grindină, au fost afectate circa 14 ha de livezi. Totodată, în localitatea Boșcana, raionul Criuleni, în urma ploilor torențiale cu grindină, au fost deteriorate circa 0,5 km de drum local și afectate circa 250 ha de porumb, iar în localitatea Hrușova au fost afectate circa 207 ha de porumb și 271 ha de floarea soarelui”, se mai menționează în comunicatul de presă al IGSU.
Salvatorii au mai precizat că în satele Pruteni și Musteața, raionul Flești, au fost distruse 20 de hectare de culturi agricole și 30 de hectare de floarea soarelui. În prezent, Comisiile Extraordinare locale estimează valoarea totală a pagubelor înregistrate.
Fluxul de știri
0