Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

RT anunță startul înscrierilor pentru Premiul Internațional Khaled Alkhateb - 2021

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Trecere la banca de fotografiiОператор RT
Оператор RT  - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Canalul de televiziune Russia Today a anunță că dă startul înscrierilor pentru Premiul Khaled Alkhateb International Memorial Awards – premiul internațional anual acordat jurnaliștilor pentru cea mai bună lucrare din zona de conflict.
Premiul a fost stabilit în memoria jurnalistului Khaled Alkhateb, care a murit în Siria la 30 iulie 2017, care a colaborat cu RT Arabic. Premiul dat se acordă anul pentru a patra oară consecutiv.
Khaled Alkhateb International Memorial Awards sunt acordate în următoarele categorii:
„Cea mai bună lucrare din zona de conflict: text”;
„Cea mai bună lucrare din zona de conflict: video”;
„După război: text/video” – despre soarta oamenilor și a popoarelor care au trecut prin război și întoarcerea lor la viața pașnică. Această nominalizare va fi prezentată în premieră.
Câștigătorii de la Khaled Alkhateb International Memorial Awards – 2021 vor primi un premiu în bani în valoare de 200 000 ruble. Cererea de participare poate fi depusă pe site-ul web – https://award.rt.com. Câștigătorii vor fi anunțați pe 30 noiembrie.
Participanții din Irak, Irlanda și Singapore au primit premii în primul an al concursului. Juriul a fost format din jurnaliști străini și ruși, inclusiv Irada Zeynalova și Evgeny Poddubny.
În 2019, în concurs au concurat lucrări din 25 de țări. Laureați au fost reprezentanți ai Rusiei, SUA, Italiei și Indiei, care au vorbit despre conflictele din Siria, Irak și Libia. În 2020, premiul RT a fost primit de corespondenții militari din Rusia, Siria și India.
RT Reporter Detained at US Inauguration Protests Faces Up to 10 Years of Prison - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2017
Accidente
Un reporter Russia Today (RT) a fost ucis în Siria
RT a înființat Khaled Alkhateb International Memorial Awards în memoria jurnalistului de 25 de ani Khaled Alkhateb, care a colaborat cu RT Arabic. El a murit în urma atacurilor cu rachete ale militanților din provincia siriană Homs în 2017. Reportajele lui Khaled se refereau la luptele forțelor guvernamentale siriene cu teroriștii.
În 2018, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret de atribuire postum Khaled Alkhateb cu "Medalia pentru Curaj", care a fost înmânată familiei sale la prima ceremonie de decernare a premiilor.
Fluxul de știri
0