Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kim Jong-un solicită armatei să fie pregătită pentru exerciții inamice persistente

© Sputnik / POOL / Accesați arhiva multimediaKim Jong-un
Kim Jong-un  - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Abonare
Kim Jong-un i-a chemat pe comandanți și pe oficiali să se concentreze pe finalizarea pregătirilor pentru a răspunde „activ și ofensiv” la orice provocare militară a inamicilor.
CHIȘINĂU, 30 iul – Sputnik, Marius Holdean. Liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a adresat primului atelier de lucru al comandanților și ofițerilor politici din Armata Populară Coreeană (APK), îndemnându-i să fie pregătiți pentru un răspuns activ și ofensiv la provocările inamice, arată Sputnik.
„Spunând că în prezent forțele ostile își consolidează sistematic capacitățile pentru a efectua un atac preventiv asupra RPDC și își sporesc înarmarea, intensificând în același timp tot felul de exerciții de război frenetice și persistente de agresiune, el [Kim] a remarcat că o astfel de situație a adâncit determinarea și voința de luptă a KPA de a eradica cauza fundamentală a ciclului malefic al escaladării tensiunilor ", a raportat KCNA.
Atelierul de lucru, organizat în perioada 24-27 iulie și la care au participat comandanții militari și comisarii politici din toate serviciile, membri ai comitetului executiv al Comitetului KPA al Partidului Muncitorilor din Coreea și oficiali ai Ministerului Apărării, a avut ca scop construirea unei armate unitare, loiale partidului.
Военный парад по случаю VIII съезда Трудовой партии Кореи в Пхеньяне - Sputnik Moldova, 1920, 15.01.2021
Coreea de Nord dezvăluie „cea mai puternică armă din lume” la parada militară
Joi, Coreea de Sud a anunțat desfășurarea unor sisteme avansate de mortiere de 81 de milimetri cu viteză și precizie de foc îmbunătățite datorită tehnologiei laser și a sistemelor de poziționare globală.
Statele Unite și Coreea de Sud se pregătesc să desfășoare un exercițiu militar comun în august prin simulări pe computer. Cele două țări au efectuat astfel de exerciții din 2018 pentru a susține discuțiile de denuclearizare dintre Washington și Phenian.
Fluxul de știri
0