Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Formarea culturii electorale a cetățenilor Republicii Moldova

Abonare
Cum s-a format cultura electorală a cetățenilor în trei decenii? Discutăm despre asta live împreună cu invitații ediției #SputnikTalk de la Centrul de presă Sputnik Moldova.
Când ne referim la democrația din Republicii Moldova, obișnuim să spunem că încă mai învățăm ce înseamnă ea. Nu obosim să menționăm că participarea cetățenilor în procesul electoral este una dintre cele mai importante și necesare elemente pentru ca democrația să aibă succes. Cu toate acestea, mersul la vot, cu fiecare scrutin este marcat de o scădere a interesului din partea alegătorilor.
Totodată, anul acesta Republica Moldova împlinește 30 de ani de independență, timp în care moldovenii cu drept de vot au avut ocazia să participe în 11 scrutine parlamentare și 6 prezidențiale.
De aceea, considerăm că este oportun să analizăm cum s-a format cultura electorală a cetățenilor în trei decenii, împreună cu invitații ediției #SputnikTalk Cristina Cucurudza – director adjunct al Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral și jurnalistul și sociologul Octavian Racu.
Fluxul de știri
0