Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Țara unde s-au înregistrat mii de decese din cauza unei greșeli în organizarea imunizării

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccinare în București la Obor: Acțiunea „mici pentru vaccin”
Vaccinare în București la Obor: Acțiunea „mici pentru vaccin” - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Abonare
Ministerul Sănătății din Bulgaria: zece mii de persoane au murit de COVID-19 din cauza unei erori în organizarea vaccinărilor.
BUCUREȘTI, 30 iul - Sputnik, Ion Pelin. Ministrul bulgar al Sănătății, Stoicho Katsarov, a declarat că greșelile autorităților în organizarea vaccinărilor împotriva coronavirusului au costat țara zece mii de vieți. Un fragment din discursul său a fost prezentat de canalul Nova TV.
Katsarov a menționat că programul de vaccinare nu prevedea o prioritate pentru persoanele în vârstă și persoanele cu boli cronice care pot complica evoluția bolii.
Флаконы с надписью вакцина против коронавируса «AstraZeneca, Pfizer - Biontech, Johnson & Johnson, Sputnik V (COVID-19)»  - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Coronavirus
Un nou lot de vaccin anti COVID-19 a ajuns în țară: A fost cumpărat din bani publici
Potrivit acestuia, în cel de-al doilea val de coronavirus din țară, aproximativ 80 la sută din decese au fost vârstnici.
„Aceste vieți ar fi putut fi salvate”, a adăugat el.
Alte greșeli ministrul a numit logistica slabă și faptul că în timpul negocierilor privind vaccinurile Bulgaria a preferat medicamentul AstraZeneca, cu furnizarea căreia mai târziu în țară au existat probleme.
Fluxul de știri
0