Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce trebuie să știi dacă intenționezi să călătorești în Italia: Anunțul MAEIE

© Fotolia / fabiomaximagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu informații actualizate privind călătoriile în Italia.
CHIȘINĂU, 30 iul – Sputnik. Moldovenii care intenționează să viziteze Italia cu pașaportul biometric nu mai sunt nevoiți să-și justifice scopul călătoriei. Se întâmplă după ce Ministerul italian al Sănătății a inclus Republica Moldova în ”lista D”.
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Societate
Veți sta în carantină dacă reveniți din aceste țări: Lista actualizată
Astfel, pentru cetățenii moldoveni sau persoanele care s-au aflat sau au tranzitat în ultimele 14 zile țara noastră sunt impuse următoarele condiții de călătorie în Italia:
Completarea unui formular digital de localizare a pasagerilor;
Deținerea unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test PCR sau antigen, efectuat cu un tampon, cu 72 de ore înainte de intrarea în Italia, pentru a fi prezentat oricărei persoane responsabile de efectuarea acestei verificări;
Autoizolarea la o adresă indicată în formularul digital de localizare a pasagerilor pentru o perioadă de 5 zile și testării suplimentare efectuată cu un tampon la sfârșitul acestei perioade;
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, copiii sub șase ani sunt scutiți de efectuarea testului PCR sau de captură antigen.
Conform ultimei actualizări a listei țărilor cu risc epidemiologic sporit, persoanele care vin din Italia în Republica Moldova nu vor sta în carantină, țara fiind inclusă în zona verde.
Fluxul de știri
0