Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șoferii din stânga Nistrului mai au o lună la dispoziție pentru a face asta

© Sputnik / Cătălina CerneiAmbuteiaj kilometric la ieșirea din Capitală
Ambuteiaj kilometric la ieșirea din Capitală - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Conducătorii mijloacelor de transport din regiunea transnistreană care intenționează să participe în traficul rutier internațional mai au o lună de zile la dispoziție pentru perfectarea actelor necesare.

Cei din regiunea transnistreană care vor merge peste hotare vor trebui să aibă plăci de înmatriculare ale Republicii Moldova și plăci de model neutru, însoțite de elipsa cu inscripția „MD” aplicată în spatele autovehiculului.

În cazul modelelor neutre a fost oferită o opțiune complementară și adaptată la specificul situației din regiunea transnistreană pentru a permite înmatricularea unui număr mai mare de autovehicule. În perioada 1-24 iulie, în subdiviziunile din orașele Tiraspol și Râbnița au fost înmatriculate cu plăci neutre 184 de mașini. De asemenea, se atestă o creștere activă a numărului de cereri de preschimbare a permiselor de conducere, dacă în luna iulie 2020 permise de conducere preschimbate erau 157, în perioada 01-24 iulie 2021 numărul acestora s-a dublat, fiind de 322 permise.
Vamă  - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2021
Societate
Moldovenii au început să meargă în vacanță: Ce se întâmplă la vamă
Cât privește situația la traversarea frontierei de stat de către mijloacele de transport cu numere eliberate în regiunea transnistreană, în perioada 01-20.07.2021 s-au remarcat 230 de traversări. În dinamică crescătoare, însă, este numărul traversărilor din partea mijloacelor de transport cu numere de înmatriculare neutre, care pe parcursul a 20 de zile (01-20.07.2021) constituie 263 traversări, potrivit datelor furnizate de Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.
Amintim că de la 1 septembrie, accesul în traficul rutier internațional și trecerea peste frontiera de stat moldo-ucraineană va fi permisă doar pentru mijloacele de transport înregistrate conform dispozițiilor generale ale legislației Republicii Moldova și cu respectarea rigorilor stipulate în Convenția de la Viena asupra circulației rutiere din 8 noiembrie 1968.
Fluxul de știri
0