Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

PIB-ul Rusiei a ajuns la nivelul de dinaintea pandemiei

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaMoscow Stock Exchange
Moscow Stock Exchange - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Dezvoltării Economice al Rusiei a anunțat că PIB-ul țării a atins în luna iulie curent nivelul pre-pandemic din trimestrul IV al anului 2019
CHIȘINĂU, 29 iul – Sputnik. PIB-ul Rusiei a atins în luna iunie 2021 nivelul pre-pandemic al trimestrului IV din 2019, ajustat sezonier - în expresie anuală creșterea a constituit în iunie 8,5%, în trimestrul doi - 10,1%, conform analizei Ministerului Dezvoltării Economice "Cu privire la situația actuală din economia rusă".
„În iunie, PIB-ul, conform estimărilor, a atins nivelul pre-pandemic (+ 0,1% față de trimestru patru din 2019, ajustat sezonier). Creșterea PIB-ului până în iunie 2020 a fost de 8,5% (față de iunie 2019: +1,9%), la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului 2021 - 10,1% (+ 1,5% către trimestrul doi al anului 2019)", a relatat Ministerul.
Se menționează că, din aprilie, dinamica anuală a principalilor indicatori macroeconomici este influențată de baza redusă a lunilor respective din ultimul an, formată sub influența restricțiilor de carantină. În acest sens, dinamica anuală din lunile următoare nu este relevantă, prin urmare, comparația cu trimestrul patru al anului 2019, ajustat sezonier, este utilizată pentru a evalua redresarea economică.
Fluxul de știri
0