Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Pașinian a solicitat desfășurarea militarilor ruși la frontiera cu Azerbaidjanul

© Sputnik / Игорь ЗарембоGrăniceri rusi
Grăniceri rusi - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Abonare
Pașinian a propus să fie desfășurate trupe rusești de-a lungul frontierei cu Azerbaidjanul.
CHIȘINĂU, 29 iul – Sputnik. Prim-ministrul interimar al Armeniei, Nikol Pașinian, a propus să fie desfășurate trupe militare rusești de-a lungul întregii frontiere cu Azerbaidjanul.
„Având în vedere situația actuală, cred că ar avea sens să se ia în considerare chestiunea privind desfășurarea punctelor de grăniceri ruși pe toată lungimea frontierei armeano-azere, ceea ce va face posibilă realizarea lucrărilor de demarcare și delimitare a frontierei fără riscul unor ciocniri armate", a spus el la ședință Guvernului, adăugând că intenționează să discute acest lucru cu Moscova.
În ajun, Erevanul a anunțat despre uciderea a trei persoane și rănirea altor cinci în urma unui schimb de focuri la frontieră, au fost înregistrate victime și de partea azeră. Mai târziu, prin intermedierea Moscovei, părțile au convenit asupra unui armistițiu, însă astăzi focul a fost reluat.
Девушка на одном из избирательных участков во время досрочных парламентских выборов в Армении - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2021
Politică
Alegeri parlamentare în Armenia: Ce partid obține majoritatea în Legislativ
Relațiile dintre cele două state sunt extrem de tensionate, în mare parte din cauza situației create în jurul Nagorno-Karabah. Anul trecut, o nouă acutizare a confruntării militare s-a încheiat cu semnarea unui acord avantajos Azerbaidjanului: Armenia a întors regiunile Kelbajar, Lacin și Agdam; în zonă au fost desfășurate trupele rusești de menținere a păcii.
Ulterior a început demarcarea granițelor, care s-a soldat cu o altă criză, al cărei vârf a fost înregistrat în luna mai.
Fluxul de știri
0