Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Noi reguli de intrare în Ucraina: Ce trebuie să știe moldovenii

© Sputnik / Павел Паламарчук / Accesați arhiva multimediafrontieră Ucraina
frontieră Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Abonare
Moldovenii care intenționează să călătorească în Ucraina trebuie să cunoască noile reguli de intrare în țara vecină. Acestea vor intra în vigoare pe 4 august.
CHIȘINĂU, 29 iul- Sputnik. Ucraina a modificat regulile de intrare în țară, cu scopul de a opri răspândirea tulpinei Delta.
Astfel, străinii peste 18 ani care nu dețin cetificatul ce atestă cursul complet de vaccinare anti-COVID nu vor avea posibilitatea să se afle pe teritoriul Ucrainei mai mult de 72 de ore, în caz contrar vor fi nevoiți să se autoizoleze. Cetățenii străini fără certificate de vaccinare vor mai trebui să-și instaleze în telefon aplicația ”Acțiunea Acasă”.

Aplicația „Acțiunea Acasă” nu controlează sau restricționează mișcarea utilizatorului în primele 72 de ore de la trecerea frontierei. Aplicația va monitoriza autoizolarea din a treia zi sau în cazul unui test COVID-19 pozitiv prin PCR sau testarea rapidă a antigenului coronavirus SARS-CoV-2.

În același timp, pentru a evita autoizolarea obligatorie de 10 zile, cei care nu dețin certificatul de vaccinare pot face un test PCR sau pot efectua un test rapid de antigen și obține un rezultat negativ în termen de 72 de ore de la momentul intrării în țară.
Potrivit unui comunicat emis de autoritățile ucrainene, toți cetățenii străini, titularii unui permis de ședere temporar, precum și apatrizii trebuie să dețină unul dintre următoarele documente:
un document care confirmă efectuarea unui curs complet de vaccinare împotriva COVID-19 cu seruri incluse de OMS în lista aprobată pentru utilizare în situații de urgență;
rezultatul negativ al unui test rapid pentru determinarea antigenului coronavirus SARS-CoV-2, care a fost efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrare;
un rezultat negativ al testului PCR pentru COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrare.
Un avion a căzut peste o casă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2021
Internațional
Un avion s-a prăbușit peste o casă în Ucraina: Patru persoane au murit - VIDEO
Totodată, doritorii de a intra pe teritoriul Ucrainei trebuie să dețină o poliță de asigurare COVID-19, eliberată de o companie de asigurări înregistrată în Ucraina, și care acoperă costurile asociate tratamentului COVID-19. Aceasta trebuie să fie valabilă pentru întreaga perioadă de ședere în țara vecină.
Persoanele nevaccinate, indiferent de naționalitate, care au venit în Ucraina din Rusia sau India și au rămas în aceste țări mai mult de 7 zile în ultimele două săptămâni, vor fi supuse unor reguli mai stricte de autoizolare. Li se va cere să se autoizoleze timp de 14 zile, fără dreptul de a o întrerupe carantina mai devreme.
Noile reguli vor intra în vigoare din data de 4 august.
Fluxul de știri
0