Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maia Sandu a felicitat cetățenii țării cu ocazia Zilei Constituției

© Sputnik / Mihai CarausConstituția Republicii Moldova
Constituția Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Abonare
Constituția Republicii Moldova a fost adoptată pe 29 iulie 1994 și a intrat în vigoare pe 27 august a aceluiași an.
CHIȘINĂU, 29 iul – Sputnik. Moldova trebuie să construiască, în sfârșit, un stat de drept și o societate în care fiecare să se poată realiza ca personalitate conform principiilor reflectate în Constituție, a declarat președintele Maia Sandu în mesajul adresat cu prilejul Zilei Constituției.
”În acești 27 de ani, Constituția Republicii Moldova a suferit mai multe modificări. Însă au rămas neschimbate principiile fundamentale ale Legii Supreme, care proclamă drept valori supreme și garantate pacea civică, democrația, demnitatea, drepturile și libertățile omului, libera dezvoltare a personalității umane, dreptatea și pluralismul politic, precum și separarea puterilor în stat, independența justiției, statul de drept”, este menționat în mesaj.
Sunt principii fundamentale, pe care trebuie să construim, în sfârșit, un stat de drept și o societate în care fiecare să se poată realiza ca personalitate, consideră șeful statului.
Конституция РМ - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Republica Moldova
27 de ani de la adoptarea Constituției: Ce articole din Lege trezesc controverse
Constituția Republicii Moldova a fost adoptată pe 29 iulie 1994 și cuprinde șapte titluri. Documentul formulează principale de bază ale vieții economice, politice, sociale și juridice și valorile care stau la baza statului nostru: separarea puterilor în stat, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, independența justiției, pluralismul politic etc.
Fluxul de știri
0