Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine va conduce fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor

© Sputnik / Mihai CarausȘedința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Abonare
A fost ales președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, dar și vicepreședinții. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței Parlamentului.
CHIȘINĂU, 29 iul - Sputnik. Deputații s-au întrunit din nou în ședință. Aceștia au anunțat cine vor fi președinții fracțiunilor. Astfel, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a decis ca președintele fracțiunii să fie Zinaida Greceanîi, iar în calitate de vicepreședinți au fost aleși deputații Constantin Starîș și Corneliu Furculiță. Vasile Bolea va ocupa funcția de secretar al fracțiunii.
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Politică
PAS și-a ales conducerea fracțiunii parlamentare: Cine a devenit președinte
Precizăm că în urma alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor s-a ales cu 32 de mandate.
Vineri, 23 iulie, Curtea Constituțională a validat rezultatele alegerilor, iar Maia Sandu a semnat la scurt timp decretul de constituire a Parlamentului. Luni, 26 iulie, a avut loc ședința de constituire a Legislativului.
Deputații nu au reușit însă atunci să aleagă organele de conducere a forului legislativ. Liderul PAS, Igor Grosu, a anunțat o pauză până joi, 29 iulie, imediat după discursurile președintelui țării, Maia Sandu, și președintelui Curții Constituționale, Domnica Manole.
Fluxul de știri
0