Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Care este cauza lipsei taxiurilor în Chișinău: Explicația ANTA

CC0 / Pixabay / MichaelGaida / Такси
Такси - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Abonare
În ultima perioadă, chișinăuienii au observat că se atestă o lipsă acută de taxiuri în Capitală, iar cauzele sunt diferite, spun responsabilii din cadrul Agenției Naționale de Transport Auto.
CHIȘINĂU, 29 iul - Sputnik. În cadrul emisiunii „Sputnik Matinal” de la Radio Sputnik Moldova, responsabilul din cadrul ANTA a menționat că lipsa de taxiuri în Chișinău se explică prin faptul că tot mai mulți șoferi pleacă din domeniu, dar comenzile sunt din ce în ce mai multe.
Alte motive sunt că în această perioadă moldovenii revin din străinătate și apelează la serviciile de taxi, iar unii solicită mașini pentru a merge în siguranță pe perioada pandemică și pentru a nu se deplasa cu transportul public.
O persoană a fost călcată de o mașină de taxi la Hâncești - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2021
Accidente
Terifiant! Un taxi a trecut peste un pieton la Hâncești
Totodată, responsabilul din cadrul ANTA a precizat că instituția verifică regulat dacă taximetriștii respectă normele impuse de lege.
„Noi ca autoritate administrativă avem misiunea de a combate fenomenul de transport ilicit de persoane și posibil că din cauza că au fost făcute acțiuni prompte, a fost influențată diminuarea acestui fenomen. Logic, cu câți mai puțini taximetriști ilegali sunt pe linie, cu atât mai mult crește și lipsa taxiurilor”, a menționat Dumitru Prohnițchi.
Interlocutorul a menționat că servicii de taxi poate presta orice persoană juridică care se supune Codului transporturilor, dar și altor condiții prevăzute de legislație.
Maxi taxi - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2021
Societate
Fără maxi-taxi în Chișinău: Iată de când nu vor mai circula
„În primul rând este înregistrarea în registrul operatorilor de transport la Agenție, sunt condițiile care trebuie să fie îndeplinite cumulativ ca unitățile de transport să fie dotate cu aparat de casă verificat metrologic și înregistrat la SFS, să fie dotate cu lampă de taxi în stare funcțională, conform prevederilor Regulamentului transporturilor rutiere de persoane și bagaj, să dispună de semne speciale, înscrisuri și dotările necesare care sunt prevăzute în regulament”, a precizat responsabilul ANTA.
Specialistul a precizat că orice taximetrist este obligat să ofere la sfârșitul călătoriei un bon fiscal, în caz contrar, pasagerul are tot dreptul să nu achite pentru călătoria sa.
Prohnițchi a vorbit și despre faptul că unele mașini de taxi nu sunt în cea mai bună stare, iar ANTA nu este în drept să facă verificări în acest sens. Astfel, curățenia din mașină rămâne pe bunul simț al operatorului de taxi.
Fluxul de știri
0