Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

A crescut iarăși prețul la benzină: Iată cât costă astăzi

© Sputnik / Alexey Sazonov / Accesați arhiva multimediaЗаправка автомобиля на автозаправочной станции
Заправка автомобиля на автозаправочной станции - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2021
Abonare
Prețul la combustibil continuă să crească în unele rețele de benzinării. Un operator local a majorat prețul la benzină.
CHIȘINĂU, 28 iul - Sputnik. Un litru cu cifra octanică 98 s-a scumpit cu 14 bani într-o rețea de benzinării - de la 20 de lei și 40 de bani la 20 de lei și 54 de bani.

Benzina cu cifra octanică 95 s-a scumpit tot cu 14 bani - de la 20 de lei și 39 de bani, la 20 de lei și 53 de bani.

Ieri însă un alt operator local a afișat prețuri mai mici la carburanți. Benzina A95 s-a ieftinit cu doi bani, de la 20,18 la 20,16 bani per litru.
Gazul lichefiat este mai ieftin marți cu trei bani și se vinde la prețul de 11,20 lei. Iar motorina s-a ieftinit cu 19 bani și costă 16,00 lei.
Amintim că după ce zilele precedente în mai multe rețele de benzinării a dispărut motorina, Agenția pentru Reglementare în Energetică a venit cu o reacție privind ultimele evoluții de pe piața produselor petroliere.
Combustibil  - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2021
Societate
Moldova, fără benzină: Pentru cât timp vor ajunge rezervele de combustibil
Potrivit agenției, în ultimele zile unii operatori au introdus pe teritoriul Portului Internațional Giurgiulești cantități semnificative de motorină, însă refuză să o vândă la stațiile de alimentare.
”Situația creată ține exclusiv de responsabilitatea acestora, instituțiile statului urmând să analizeze și să constate cauzele fenomenului respectiv, cu toate consecințele de rigoare”, este menționat într-un comunicat emis de ANRE.
Totodată, agenția condamnă orice tentativă de exercitare a unor presiuni asupra deciziilor ANRE adoptate anterior.
”Cadrul legislativ actual a developat anumite vulnerabilități în acest sector, care urmează a fi remediate în cel mai scurt timp, pentru a nu oferi pe viitor posibilitatea utilizării acestora în interese proprii”, anunță agenția.
Fluxul de știri
0