Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O glumă se poate transforma în dosar penal: Câte alerte cu bombă au fost înregistrate

© Sputnik / Mihai Carausдоступ запрещен полиция
доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Tot mai multe persoane sună la Serviciul 112 pentru a anunța despre prezența unor obiecte explozive în incinta unor instituții. Toate alertele cu bombă din acest an s-au dovedit a fi false.
CHIȘINĂU, 28 iul - Sputnik. În primele șase luni ale acestui an au fost înregistrate 27 de apeluri privind alertele cu bombă. Cifra este în creștere cu 42,10%, comparativ cu aceiași perioadă a anului trecut.
Молдтелеком Moldtelecom - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Societate
Un bărbat beat criță a sunat la poliție și a anunțat că la Moldtelecom se află o bombă
Astfel, conform unui raport prezentat de către IGP, din cele 27 de alerte cu bombă, pe cazul a 22 dintre ele au fost pornite dosare penale: 11 cauze penale au fost trimise procurorului conform Codului de procedură penală, iar opt cazuri au fost trimise în instanța de judecată.
Potrivit oamenilor legii, 16 persoane care au anunțat despre alertele cu bombă au fost identificate. În urma cercetărilor făcute la fața locului, toate alertele cu bombă făcute în acest an s-au dovedit a fi false.
Precizăm că fiecare alertă falsă cu bombă prejudiciază statul cu cel puțin 15 mii de lei. În funcție de complexitatea acțiunilor de verificare, suma ar putea crește la mai multe zeci de mii de lei.
Fluxul de știri
0