Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Capitala este din nou sub cod galben de alertă sanitară: Deciziile CESP Chișinău

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2021
Abonare
De la Cod verde am trecut din nou la Cod galben. Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a emis o nouă hotărâre în contextul creșterii numărului de infectări cu noul virus, dar și a depistării tulpinii Delta în țara noastră.
CHIŞINĂU, 28 iul - Sputnik. Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău s-a întrunit într-o nouă ședință, în cadrul căreia s-a luat decizia de a declara grad de alertă ”Cod galben” nefavorabil. Hotărârea a fost luată în contextul creșterii incidenței de îmbolnăvire cu COVID-19, dar și depistării tulpinii Delta pe teritoriul țării noastre.
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2021
Coronavirus
Ce vaccinuri împotriva COVID-19 mai sunt disponibile
În hotărâre se menționează că situația epidemică este alarmantă și că a crescut numărul de cazuri noi de COVID-19 în ultima săptămână, cu 41,5%. De asemenea, în această perioadă, în Capitală, a crescut și numărul deceselor cu 5,9 la sută.
Astfel, măsurile de protecție rămân a fi obligatorii, mai ales purtarea măștilor de protecție în spațiile publice închise, în stațiile de așteptare și în spațiile publice deschise unde este aglomerație de persoane.
CESP a solicitat ajutorul organelor de forță pentru a monitoriza respectarea măsurilor de protecție. Totodată, Comisia a solicitat ca să fie monitorizate și toate persoanele care trebuie să stea în autoizolare.
Certificat de vaccinare electronic - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2021
Coronavirus
Moldovenii încă nu pot călători în toate țările UE cu certificatele digitale de vaccinare
În hotărâre este precizat că centrele de vaccinare din Capitală vor activa fără zile de odihnă, iar oamenii sunt îndemnați să se imunizeze împotriva COVID-19 pentru a opri răspândirea noului coronavirus.
Amintim că vineri, 23 iulie, Ministerul Sănătății a anunțat că în Moldova este prezentă tulpina Delta. Astfel, din cele 15 probe expediate la Berlin, 12 s-au dovedit a fi pozitive la prezența noii tulpini Delta. Anterior, specialiștii au atenționat că varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă cu 60 la sută decât varianta Alpha. Mai mult, această variantă a virusului dezvoltă forme grave de boală.
Fluxul de știri
0