Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

VIDEO: Scandalul microbuzelor – Confruntare directă între APOTA și autorul proiectului

Abonare
În cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău au fost aprobate Standardele de Calitate în Transportul Public municipal. Documentul a fost elaborat de consilierul municipal al Partidului Acțiune și Solidaritate Alex Trubca.
Standardele au stârnit numeroase discuții și au fost supuse atât dezbaterilor publice, cât și discuțiilor interne cu Fracțiunile din CMC și Direcția Generală de Transport Public și Căi de Comunicații.
Potrivit autorului proiectului, odată aprobate, Standardele sunt obligatorii pentru toți prestatorii de servicii de transport public, atât privați cât și cei municipali, iar cei care nu le vor respecta, nu vor avea dreptul să presteze servicii în Municipiu. Cum văd această decizie transportatorii, va reuși sau nu Primăria Capitalei să achiziționeze mai multe unități de transport, așa încât în Chișinău să nu existe o problema cu deplasarea în anumite zone greu accesibile, discutăm cu președintele Asociației Patronale a Operatorilor și Transportatorilor Auto, Oleg Alexa, consilierul municipal Alexandru Trupca, care este și deputat PAS și cu șeful interimar al Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație, Vitalie Mihalache.
Fluxul de știri
0