Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Imagini dezolante din Râșcani. Motivul pentru care un fermier riscă să-și arunce recolta

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Accesați arhiva multimediaОгурцы
Огурцы - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2021
Abonare
Un fermier din Râșcani riscă să-și arunce recolta de castraveți, după ce nu a reușit să o vândă nici cu un leu per kilogram la o piață din Chișinău.
CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Imagini dezolante din nordul țării. Zeci de kilograme de castraveți riscă să ajungă drept hrană pentru păsările domestice, după ce nu au putut fi vândute nici cu un leu per kilogram la o piață din Chișinău.
Povestea tristă a agricultorului a fost făcută publică pe pagina de Facebook a Întreprinderii Individuale ”Fermier Râșcani”. Potrivit lor, fermierul a încercat să-și comercializeze recolta de legume la o piață din Capitală. Acesta a scos la vânzare roșii, castraveți și ardei la preț mult mai mic decât cel afișat de intermediari în piețele din Chișinău. Însă, nici prețul mic nu l-a ajutat pe agricultor să-și vândă marfa.

”Pentru 1 kg de castraveți cerea un leu, roșii - 2,5 lei, ardei - 4 lei. Din păcate în cele 2 zile în așteptarea cumpărătorilor acesta a comercializat doar o treime din volum produselor deținute, cu restul a fost nevoit să facă cale întoarsă. Cei care susțineți că achiziționați legume în valoare de 10 - 20 lei per kg, este evident că vânzătorul este intermediar”, este menționat în postare.

Prin comparație, la Piața Centrală din Capitală un kilogram de roșii și ardei este vândut în mediu la 6 lei, iar cel de castraveți cu 10 lei.
”Dat fiind faptul că legumele autohtone nu au loc pe rafturile rețelelor de magazine precum și prețul mic cu care pot fi comercializate, anul acesta castraveții vor servi drept hrană rățuștelor din curte. Cel mai probabil situație similară va urma și cu roșiile și ardeii. Trist dar adevărat”, se mai arată în postare.
Fluxul de știri
0