Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șase persoane au fost reținute la Cahul: Ce au descoperit oamenii legii - FOTO

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Accesați arhiva multimediaЦех производства сигарет табачной фабрики
Цех производства сигарет табачной фабрики - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2021
Abonare
179 de cutii de țigări fără timbru de acciz urmau să ajungă în România. Acestea trebuiau să fie vândute la un preț dublu față de cel cu care au fost cumpărate din regiunea transnistreană. Schema a fost deconspirată de oamenii legii.
CHIȘINĂU, 27 iul - Sputnik. Șase persoane care au încercat să facă contrabandă cu țigări în România au fost reținute la Cahul. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale de comun cu Serviciul de Informații și Securitate și Serviciul Vamal au deconspirat o grupare criminală și au oprit un microbuz cu 179 de cutii cu țigări fără timbru de acciz.
Potrivit Procuraturii, în compartimentul marfar al microbuzului au fost depistate două bărci gonflabile, motoare pentru acestea și dispozitive de umflare rapidă a bărcilor. Marfa urma să fie transportată prin contrabandă în România.
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2021
Societate
Contrabandă de peste un milion de lei: Ce a încercat să treacă prin vamă un moldovean
Totodată, potrivit oamenilor legii, ar rezulta că acest tip de țigarete este preluat din regiunea transnistreană, la un preț de aproape 360 de euro pentru o cutie, iar în România urma să fie vândut dublu, cu 800 de euro.
În cadrul cercetărilor, ofițerii au identificat șase persoane implicate în această schemă, care au fost reținute pentru 72 de ore.
Procuratura a precizat că intenționează să înainteze învinuirea și să solicite de la judecătorul de instrucție aplicarea măsurii preventive – arestul pe un termen de 30 de zile pentru fiecare dintre ei.
Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la zece ani de pușcărie.
Fluxul de știri
0