Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Imagini apocaliptice în Italia: O furtună cu grindină a făcut prăpăd

© Sputnik / Игорь Подгорный / Accesați arhiva multimediaСильный град
Сильный град - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2021
Abonare
Sute de autoturisme au rămas blocate luni pe o autostradă importantă din Italia, după ce au fost avariate de o furtună cu grindină, care a lăsat în urmă mai mulți oameni răniți, copaci doborâţi și a provocat pagube în mai multe regiuni.
BUCUREŞTI, 27 iul – Sputnik, Doina Crainic. În mai multe video publicate în spațiul online se vede că grindina are dimensiunea unei mingi de tenis, aceasta „bombardând” pământul în timp ce vântul puternic și ploaia violentă s-a dezlănţuit într-o priveliște înspăimântătoare.
Sute de mașini au fost blocate în trafic pe autostrada A1, nu departe de orașul Parma, din nordul Italiei. Mai multe parbrize au fost distruse de grindină, ceea ce i-a obligat pe șoferi să oprească automobilele pentru că nu mai aveau vizibilitate.
De asemenea, au fost raportate mai multe accidente, unele persoane au fost rănite ușor de sticla spartă. Traficul pe autostradă a fost oprit pentru câteva ore din cauza vremii.
Un proprietar de magazin în vârstă de 78 de ani a fost rănit în comuna Luzzara din Reggio Emilia după ce vântul puternic a prăbuşit peste el vitrina magazinului. Bărbatul a fost internat cu o fractură.
De asemenea, trei persoane au fost rănite în Modena, după ce duba în care se aflau a fost lovită de unul dintre copacii care au fost doborâţi.
Furtuna de grindină nu numai că a avariat casele și proprietățile oamenilor, dar a devastat şi culturi, podgorii și livezi din zonă, daunele aduse agriculturii fiind estimate la milioane de euro.
În timp ce nordul Italiei este lovit de grindină și furtuni, sudul țării suferă de secetă de aproximativ trei luni.
Mai mult, incendiile de vegetaţie, pe care autoritățile le descriu ca fiind fără precedent, continuă să facă ravagii în Sardinia, distrugând luni peste 20 000 de hectare de pădure și mai multe ferme din apropierea orașului Montiferro, forțând evacuarea a aproximativ 900 de persoane.
Europa a fost afectată de fenomene meteo extreme în această vară, ploile abundente provocând inundații fără precedent în Germania, Belgia, Austria și alte țări, inclusiv în Italia, la începutul acestei luni, lăsând în urmă cel puțin 217 decese, majoritatea în Germania.
Fluxul de știri
0