Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Imagini cutremurătoare: Explozie uriașă la o celebră fabrică din Germania

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaExplozie
Explozie - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O explozie uriașă a zguduit orașul german Leverkusen. Deflagrația s-a produs la celebra uzină farmaceutică Bayer.
BUCUREȘTI, 27 iul – Sputnik. O explozie uriașă s-a simțit în orașul german Leverkusen, iar ulterior un nor uriaș s-a ridicat din zona marii întreprinderi farmaceutice Bayer. Postul de radio local Radio Leverkusen spune că explozia a avut loc în jurul orei locale 9:30.
Conform presei, există temerile atât în privința toxicității norului ridicat, dar și a ”substanțelor periculoase” care s-au scurs în timpul arderii.
Temerea este justificată și pentru că deflagrația s-a produs, după primele informații, la o hală unde se depozitau și se incinerau deșeurile fabricii de produse farmaceutice.
De remarcat că pompierii locali au cerut ajutor pompierilor din Köln. Există rapoarte neconfirmate despre victime cu arsuri.
Oficiul Federal pentru Protecție Civilă și Asistență în caz de dezastru a avertizat localnicii să închidă ferestrele și să rămână în interiorul clădirilor.
”Închideți ușile și ferestrele, intrați în clădiri, sunați doar la 112 dacă aveți informații despre evenimente”, au transmis autoritățile, îndemnând oamenii să asculte postul de radio local și să evite zona afectată.
Imaginile publicate pe rețelele de socializare arată un nor imens de fum ridicându-se ca o coloană - conform mărturiilor, norul poate fi văzut și din metropola Köln - care este la aproximativ 18 km distanță de Leverkusen.
Potrivit pompierilor din Köln, în prezent nu există pericol în zona orașului. Cu toate astea, norul se deplasează către localitățile Lützenkirchen, Opladen și Rheindorf, iar un „miros înțepător” se simte până la Koln, spun martorii.
La fața locului a fost trimis un echipaj de testare a aerului.
Fluxul de știri
0