Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Rusia va fi dezvoltat ”avionul Apocalipsei” pentru cazul de război nuclear

© Sputnik / Aleksander Galperin / Accesați arhiva multimediaAvioane Il-78 și Cu-30SM
Avioane Il-78 și Cu-30SM - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2021
Abonare
Avioanele sunt necesare pentru evacuarea conducerii de vârf a țării și corpului de comandă a trupelor în cazul distrugerii infrastructurii terestre și de satelit
CHIȘINĂU, 26 iul – Sputnik. La Voronej, în baza avionului cu corp larg Il-96-400M, a început dezvoltarea unui avion de comandă a trupelor în cazul unui război nuclear, transmite RIA Novosti, cu referire la surse din sfera industriei de apărare.
Russia: MAKS 2021 air show opens at Moscow's Zhukovsky airport - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2021
Video
Rusia: Spectacol aerian la deschiderea MAKS 2021 pe aeroportul Jukovski din Moscova
Astfel de „avioane ale Apocalipsei” urmează să înlocuiască actualele Il-80, fabricate în baza aeronavelor de pasageri Il-86. Distanța de zbor a noilor aeronave Il-96-400M va fi de două ori mai mare, comparativ cu versiunea precedentă. Forțele armate rusești urmează să primească în dotare două astfel de puncte aeriene de comandă. Proiectul poartă denumirea de „Zveno-3S”.
Sistemul de telecomunicații radio a avionului va permite transmiterea ordinelor către sistemelor de lansare terestre și submarine pe o rază de șase mii de kilometri.
Navele aeriene sunt necesare pentru evacuarea conducerii statului și comandamentului trupelor în cazul distrugerii infrastructurii terestre și de satelit.
Anterior, radioul Sputnik a povestit despre contractele de un miliard de euro încheiate de Rosoboronexport la Salonul aeronautic MAKS-2021.
Fluxul de știri
0