Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul a reacționat la protestul Japoniei în legătură cu vizita lui Mișustin în Iturup

© Sputnik / Алексей Майшев / Accesați arhiva multimediaKremlinul
Kremlinul - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Kremlinul a venit cu o reacție la protestul Japoniei, care a fost revoltată de vizita premierului rus Mihail Mișustin în insula Iturup.
CHIȘINĂU, 26 iul – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat protestul înaintat de Japonia în legătură cu vizita efectuată de premierul rus Mihail Mușustin în insula Iturup, menționând că șeful guvernului Rusiei vizitează acele regiuni ale țării, pe care le consideră necesare.
”Este șeful Cabinetului de Miniștri al Rusiei și, evident, vizitează acele regiuni rusești pe care le consideră necesare și asupra dezvoltării cărora, inclusiv prin cooperare cu partenerii noștri, urmează să se lucreze foarte mult”, a declarat Peskov jurnaliștilor.
Fiind întrebat despre condițiile încheierii unui tratat de pace cu Japonia, Peskov a menționat că “ar prefera să nu formuleze niște condiții tranșante, fiind vorba de o materie complicată”.
Panorama orașului Tokio - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2021
Washingtonul și-a anunțat disponibilitatea de a apăra Japonia cu arme nucleare
Vorbind despre modul în care poziția Rusiei a fost adusă la cunoștința Japoniei, Peskov a menționat că poziția Rusiei a fost adusă la cunoștința colegilor japonezi în mai multe rânduri în cadrul negocierilor la diverse niveluri, inclusiv la cel mai înalt, iar această activitate continuă.
Disputei teritoriale dintre Rusia și Japonia i-ar putea pune capăt un tratat de pace, potrivit lui Peskov.
“Știți că punctul în această istorie l-ar putea pune un tratat de pace. Cred că știți că în decursul mai multor ani, inclusiv președintele Putin a depus eforturi semnificative pentru a ajunge la un astfel de acord de pace”, a spus reprezentantul administrației prezidențiale ruse.
În Rusia există o voință politică puternică pentru dezvoltarea relațiilor cu Japonia, a mai subliniat oficialul rus.
“În acest proces există niște dificultăți bine cunoscute, dar în pofida acestora, cel puțin Rusia are de o voință politică puternică pentru dezvoltarea unor relațiile bune cu vecinul nostru din Est, Japonia”, a declarat Peskov.
Oficialul a menționat că Rusia apreciază înalt cooperarea economică și investițională, sperând că aceasta va continua.
Anterior, viceministrul Afacerilor Externe al Japoniei Mori Takeo l-a convocat pe ambasadorul Rusiei, Mihail Galuzin, în legătură cu vizita premierului Rusiei, Mihail Mișustin, în “teritoriile nordice”, noțiune folosită de Japonia pentru insulele Iturup, Kunashir, Shikotan și Habomai, înaintând o notă de protest în legătură cu această vizită.
Fluxul de știri
0