Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zi importantă: Noul Parlament se convoacă astăzi în ședința de constituire

© Photo : Facebook / Parlamentul Republicii Moldova La Parlament au loc pregătiri pentru ședința de constituire
La Parlament au loc pregătiri pentru ședința de constituire - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2021
Abonare
Astăzi are loc prima ședință a Parlamentului de Legislatura a XI-a. Noii deputați ar trebui să aleagă președintele forului legislativ și nu doar.
CHIȘINĂU, 26 iul – Sputnik. Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a va începe la ora 10:00 și va fi prezidată de cel mai în vârstă deputat. Decanul de vârstă, ca și în legislatura anterioară, este deputatul Eduard Smirnov, care în acest an va împlini 82 de ani.
Cei 101 de deputați ar trebui să aleagă astăzi preşedintele și vicepreşedinţii Parlamentului. Pentru alegerea conducerii se instituie o comisie. Speakerul se alege pe durata mandatului Parlamentului, prin vot secret. Ședința de constituire a Parlamentului este prezidată de cel mai în vârstă deputat, iar ulterior, după vot, de președintele sau de unul dintre vicepreședinții legislativului.
Парламент Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2021
Politică
Cine sunt cei mai bogați, mai tineri și mai penali deputați din noul Parlament
Președintele ședinței oferă cuvânt președintelui Curții Constituționale pentru prezentarea raportului privind rezultatele alegerii Parlamentului și validarea mandatelor deputaților aleși. Parlamentul se consideră legal constituit din data ședinței de constituire. Ședința de constituire a noului Parlament va putea fi urmărită pe site-ul Sputnik Moldova de la ora 10:00.
Fluxul de știri
0