Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Tulpina Delta a fost depistată în Moldova

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaЦентр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге
Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Probele transmise în laboratorul din Germania au confirmat prezența tulpinei Delta în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 23 iul - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că în Moldova este prezentă tulpina Delta. Laboratorul ANSP a recepționat rezultatele probelor trimise la Berlin. Astfel, din cele 15 probe expediate, 12 sunt pozitive la prezența noii tulpini Delta, care s-a dovedit a fi mult mai contagioasă decât tulpina britanică.
Salon pentru copii - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2021
Coronavirus
COVID-19 în Moldova: Câte cazuri noi au fost confirmate astăzi
Autoritățile din sănătate anunță că vor continua să selecteze probe și să trimită la laboratorul din Germania pentru a monitoriza cum se dezvoltă noua tulpină în țara noastră.

„Varianta B1617.2 (Delta) sau tulpina indiană are un grad ridicat de contagiozitate, de două ori mai mare față de tulpina inițială și cu aproximativ 60% mai mare decât tulpina Alpha, cunoscută ca varianta britanică”, se menționează într-un comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății.

În acest context, autoritățile îndeamnă oamenii să respecte toate măsurile de protecție și să se vaccineze împotriva COVID-19 pentru a opri răspândirea virusului.
Fluxul de știri
0