Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Curtea Constituțională a validat rezultatele alegerilor parlamentare

© Sputnik / Miroslav RotariКонституционный суд
Конституционный суд  - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2021
Abonare
Alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie au fost validate. Anunțul a fost făcut de președintele CC Domnica Manole.
CHIȘINĂU, 23 iul - Sputnik. Curtea constituțională a validat rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Totodată, au fost validate mandatele deputaților aleși. Cu un anunț în acest sens a venit președintele Curții Constituționale Domnica Manole.

”Se confirmă rezultatele alegerii Parlamentului de Legislatura a XI-a din 11 iulie 2021. Se validează mandatele deputaților aleși în Parlamentul Republicii Moldova în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie”, a declarat președintele Curții Constituționale Domnica Manole.

Amintim că pe 11 iulie, în Republica Moldova s-au desfășurat alegerile parlamentare anticipate. Conform rezultatelor după procesarea a 100% din procesele verbale, PAS a adunat 52,80 la sută dintre voturi, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor - 27,17%, Partidul Politic „ȘOR” - 5,74%.
Ceilalți concurenți electorali nu depășesc pragul necesar pentru accederea în Parlament. Pe locul patru se situează blocul Renato Usatîi cu 4,10% din voturi, al cincilea este Partidul Platformei Demnitate și Adevăr cu 2,33%, urmat de Partidul Democrat cu 1,81%, PP DA - 1,45%.
Fluxul de știri
0