Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

LIVE: Curtea Constituțională a Moldovei examinează rezultatele alegerilor

Abonare
Vineri, 23 iulie, Curtea Constituțională examinează rezultatele alegerilor parlamentare anticipate - urmăriți transmisiunea în direct la Sputnik Moldova.
Amintim că marți, 20 iulie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a expediat Curții Constituționale (CC) raportul cu privire la bilanțul alegerilor din 11 iulie 2021. Validarea rezultatelor alegerilor la Curtea Constituțională trebuie să aibă loc în termen de cinci zile, dacă examinarea tuturor contestațiilor a fost finalizată.
CC a confirmat că a primit raportul și hotărârea cu privire la totalizarea rezultatelor alegerilor, precum și alte documente electorale pentru validarea mandatelor de deputat și a confirmării listelor candidaților declarați supleanți.

Alegerile în Moldova

Amintim că pe 11 iulie, în Moldova s-au desfășurat alegerile parlamentare anticipate. Conform rezultatelor după procesarea a 100% din procesele verbale, PAS a adunat 52,80 la sută dintre voturi, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor - 27,17%, Partidul Politic „ȘOR” - 5,74%.
Ceilalți concurenți electorali nu depășesc pragul necesar pentru accederea în Parlament. Pe locul patru se situează blocul Renato Usatîi cu 4,10% din voturi, al cincilea este Partidul Platformei Demnitate și Adevăr cu 2,33%, urmat de Partidul Democrat cu 1,81%, PP DA - 1,45%.
Fluxul de știri
0