Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Occidentul încearcă să formeze în jurul Rusiei o centură a instabilității

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaВстреча глав МИД РФ и Бахрейна С. Лаврова и А. Аз-Зайяни
Встреча глав МИД РФ и Бахрейна С. Лаврова и А. Аз-Зайяни - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Occidentul vrea să destabilizeze situația din jurul Rusiei, susține ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
CHIȘINĂU, 23 iul – Sputnik. Occidentul vrea să destabilizeze situația din jurul Rusiei, inclusiv cu ajutorul lansării unor falsuri, consideră ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.
“Se încearcă crearea în jurul nostru a unei centuri de instabilitate, forțând vecinii noștri cei mai apropiați, popoarele frățești să aleagă “fie Occidentul, fie Rusia”, a declarat șeful diplomației ruse în cadrul webinarul “Condițiile politice externe în care se desfășoară campania pentru alegerile în Duma de Stat”, pe platforma Partidului Rusia Unită.
Визит главы МИД РФ С. Лаврова в Турцию - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Rusia
Lavrov: Occidentul încearcă să rescrie istoria
“Se încearcă explorarea Rusiei și a teritoriilor din jurul ei în mod militar și economic”, a explicat diplomatul.
“(Ei vor n.r.) să ne încercuiască cu un cordon sanitar și să obțină un profit din faptul că Occidentul va exercita o influență decisivă asupra dezvoltării statelor vecine”, a descris situația oficialul rus.
Lavrov a subliniat că această direcția a Occidentului s-a manifestat în mod clar în Ucraina, iar în ultimele luni s-a încercat aplicarea metodelor revoluțiilor colorate și în Belarus. De asemenea, potrivit lui, SUA și statele UE au declanșat o luptă geopolitică pentru Moldova, recurgând la o propagandă deschisă în perioada campaniei electorale.
“Și acum colegii noștri occidentali încearcă să-și extindă prezența, inclusiv militară pe perimetrul frontierelor noastre, inclusiv în Asia Centrală și Caucazul de Sud”, a conchis ministrul rus de Externe.
Lavrov candidează pe lista federală a partidului Rusia Unită, alături de ministrul Apărării Serghei Șoigu, medicul Denis Proțenko, copreședintele Frontului Popular, Elena Șmeleva și ombudsmanul pentru problemele copiilor, Anna Kuznețova.
Lista federal conține 395 de candidați, iar în circumscripții uninominale – 219 de candidați. Toate candidaturile au fost aprobate în cadrul congresului partidului, desfășurat pe 19 iunie la Moscova.
Fluxul de știri
0