Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dacă vii din aceste state trebuie să stai în carantină: Lista a fost actualizată

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2021
Abonare
Ministerul Sănătății a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic sporit. Astfel, cei care vor reveni din aceste țări, vor trebui să stea în carantină timp de 14 zile.
CHIȘINĂU, 23 iul - Sputnik. După decizia din 17 iulie a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, autoritățile actualizează săptămânal lista țărilor cu risc epidemiologic sporit. Aceasta va intra în vigoare luni, 26 iulie.
Astfel, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova și vin direct sau în tranzit din statele pentru care se impune regimul de autoizolare, vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică, precum și vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile.
© Screenshot / Ministerul Sănătății Muncii și Protecției SocialeLista statelor cu risc epidemiologic sporit
Lista statelor cu risc epidemiologic sporit - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2021
Lista statelor cu risc epidemiologic sporit
Dacă săptămâna trecută lista era formată din 52 de state, acum în listă se regăsesc 62 de țări care au un risc epidemiologic sport. Potrivit autorităților, indicatorul pentru includere în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile care este mai mare de 100 cazuri la 100.000 populație.
Lista se actualizează o dată la șapte zile în ziua de vineri și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii viitoare.
Fluxul de știri
0