Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Curtea Constituțională examinează astăzi rezultatele alegerilor parlamentare anticipate

© Sputnik / Anatolii KiriakCurtea Constituțională
Curtea Constituțională - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2021
Abonare
Curtea Constituțională a Moldovei examinează astăzi, la ora 10:00, raportul Comisiei Electorale Centrale cu privire la rezultatele alegerilor și distribuirea mandatelor deputaților.
CHIȘINĂU, 23 iul – Sputnik. Curtea Constituțională (CC) examinează astăzi rezultatele alegerilor parlamentare anticipate. Ședința începe la ora 10:00.
Anterior, Comisia Electorală Centrală (CEC) a expediat Curții Constituționale raportul cu privire la rezultatele scrutinului din 11 iulie.
Заседание Парламента 06/03/2020  - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2021
Politică
CEC a validat mandatele deputaților aleși: Lista celor care intră în Parlament
După cum informează CC, instituția a primit raportul și hotărârea cu privire la totalizarea rezultatelor alegerilor, precum și alte documente electorale pentru validarea mandatelor de deputat și a confirmării listelor candidaților declarați supleanți, în vederea confirmării rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate.
Confirmarea rezultatelor alegerilor la Curtea Constituțională trebuie să aibă loc în termen de cinci zile, dacă este finalizată examinarea tuturor contestațiilor.

Alegeri în Moldova

Amintim că pe 11 iulie, în Republica Moldova s-au desfășurat alegerile parlamentare anticipate. Conform rezultatelor după procesarea a 100% din procesele verbale, PAS a adunat 52,80 la sută dintre voturi, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor - 27,17%, Partidul Politic „ȘOR” - 5,74%.
Ceilalți concurenți electorali nu depășesc pragul necesar pentru accederea în Parlament. Pe locul patru se situează blocul Renato Usatîi cu 4,10% din voturi, al cincilea este Partidul Platformei Demnitate și Adevăr cu 2,33%, urmat de Partidul Democrat cu 1,81%, PP DA - 1,45%.
Fluxul de știri
0